Skattefri Inkomst

Alla vi som bor i Sverige tycker nog att det är viktigt att vi alla bidrar till vårt vackra samhälle och gemensamt finansierar skola, sjukvård samt infrastrukturen i vårt vackra land. Det är dock en självklarhet att vi alla även vill kunna maximera våran skattefri inkomst samtidigt för att kunna förminska vår beskattning på ett lagligt sätt. Det är en grundläggande lag att alla vi som har en inkomst i Sverige även ska betala en skatt på detta.

Men om du vill tjäna pengar online så att du får mer pengar i din plånbok så är det absolut en bra ide att du läser på lite extra om passiv inkomst och skattefri inkomst. Det många svenskar inte känner till är att det finns inkomster som är undantagna ifrån beskattning samt att det finns metoder för att förminska din skatt

Vi kommer här att gå genom vad det innebär att ha en skattefri inkomst. Det är otroligt viktigt för många av oss alltid ha nog med kapital för att kunna betala för våra dagliga behov. Det finns dock möjligheten till att få skattefri inkomst på nätet som inte behöver beskattas. Detta anser vi är väldigt viktigt att känna till hur du själv kan skapa detta.

Vi kommer att gå genom med dig vad skattefri inkomst betyder samt hur mycket du får tjäna här i Sverige för att hålla din inkomst skattefri, samt vilka inkomster som räknas som skattefri i Sverige. När du förstår vad en skattefri inkomst är så kommer du samtidig att förstå hur du kommer att kunna maximera din inkomst och skapa dig själv en bättre framtid.

Det vi kommer att kolla på är följande:

 • Vad är skattefri inkomst
 • Vilka typer av inkomster är skattefria
 • Vad betyder grundavdrag

Skattepliktig inkomst

När man talar om skattepliktig inkomst så menas detta den inkomsten som du måste betala skatt på. Hur mycket skatt du ska betala på denna summan beror helt och hållet på vilken kommun det är i Sverige som du bor i. Normalt så ligger denna skattesats på cirka 30%. Det finns en del av din inkomst som är skattefri inkomst, vilket betyder att du inte behöver betala någon skatt på denna inkomst. Detta heter grundavdraget.

Du ska dock känna till att även då du har en del av din inkomst som är skattefri så innebär detta inte att du slipper betala skatt helt och hållet.Det gäller helt enkelt enbart specifika arbeten samt inkomster som är helt skattebefriande oavsett beloppet. Du ska dock alltid endå deklarera dina inkomster i din deklaration.

Det finns ett antal olika inkomster som är befriade ifrån skatt i Sverige. Reglerna gällande dessa förändras oftast och det gäller att du försöker hålla dig själv uppdaterad gällande de regler och lagar som gäller. Här nedanför hittar alla de skattefria inkomster i 2024.

 • Bistånd och olika bidrag som kommer ifrån kommunen.
 • Skattefri inkomster som kommer ifrån kommunen och staten.
 • Inkomster som kommer ifrån blod, modersmjölk och organ.
 • Svamp och bärplockning.
 • Diverse ersättningar som kommer ifrån försäkringsbolag.
 • Bistånd samt bidrag som kommer ifrån kommunen eller staten.
 • Gåvor och presenter.
 • Hittelön.
 • Spel och tävlingsvinster.
 • Olika stipendier för universitet och skolor.

Vad är grundavdraget

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.